Λήμνος - Το όμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου, γνωστό στην Ιστορία σαν Νησι του Ηφαίστου ή «Ανεμόεσσα»

 

Γιατί αξίζει να επισκεφτείτε τη Λήμνο ...
• Γιατί «ταξιδεύεις» διαχρονικά στην Ελλάδα και την ιστορία, έχοντας στη διάθεσή σου όλες 
τις ανέσεις και τα επιτεύγματα των σύγχρονων τεχνολογιών.
• Γιατί βλέπεις αρχαία λατομεία, αρχαία οχυρά, αρχαία, λιμάνια και καραβοστάσια, αρχαία θέατρα, αρχαίες πόλεις σε ένα υπέροχο φυσικό και απολύτως φιλικό και ασφαλές περιβάλλον.
• Γιατί διαθέτει ευχέρεια επιλογών.
> Να ακολουθείς μονοπάτια που οδηγούν σε μαγευτικούς όρμους με κρυστάλλινα νερά ή να προτιμάς την άνεση μιας ξαπλώστρας δίπλα σε ένα μπαρ στην παραλία ή στην πισίνα.
> Να κάνεις wind surf ή kite και άλλα water sports στο "Κέρος", σε μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας για surf ή kite.
> Αν είσαι οικολόγος κυνηγός να απολαμβάνεις τη φύση τρομοκρατώντας πέρδικες, τρυγόνια, φασιανούς, ορτύκια και αγριοκούνελα.
> Αν είσαι λάτρης του βυθού να περνάς ατελείωτες ώρες σε έναν υπέροχο κόσμο με αξεπέραστη ομορφιά.
> Μπορείς επίσης να απολαμβάνεις απόμακρες παραλίες και το βυθό της θάλασσας από την ασφάλεια ενός σκάφους με γυάλινο πάτο.
> Αν σε συγκινούν οι γεύσεις θα διαπιστώσεις μία σπάνια ποικιλία εδεσμάτων και ποτών που αποτελούν τοπικές αποκλειστικότητες.
> Αν σε συγκινεί η ατμόσφαιρα ενός bar, προσφέρεται η δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε δεκάδες κλασικά και μοντέρνα και να απολαύσεις στιγμές ξεγνοιασιάς.
> Αν σε ενδιαφέρει η ορνιθολογία μπορείς να εγκαταστήσεις τα παρατηρητήρια σου στους δεκάδες οριοθετημένους και μη βιότοπους του νησιού. Η Λήμνος είναι σταθμός και κατά τις δύο μετακινήσεις τους, πέραν των ενδημικών που είναι άφθονα.
> Αν σε ενδιαφέρει η χλωρίδα θα διαπιστώσεις ένα τεράστιο πλήθος σχετικώς σπανίων φυτών, γεγονός που εμφανίζεται και στους καρπούς (πεπόνια-καρπούζια-ντομάτες-φράουλες-σιτάρι κλπ).
> Αν σε ενδιαφέρει η εξέλιξη του τρόπου της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής έχεις τη μοναδική ευκαιρία να μάθεις τα πάντα που αφορούν εργαλεία και μεθόδους παραγωγής από τα σιδερένια άροτρα μέχρι τους ανεμόμυλους, τις μυλόπετρες, το προζύμι, τις πινακωτές και τους παραδοσιακού φούρνους.
> Αν πάλι σου αρέσει η ιππασία, μπορείς να απολαύσεις υπέροχες διαδρομές που θα σου μείνουν αξέχαστες, ακόμη και να λάβεις μέρος στους ετήσιους ιππικούς αγώνες του Αγ. Γεωργίου.
> Αν σου αρέσουν τα παραδοσιακά τραγούδια και γενικότερα η Μουσική, θα διαπιστώσεις τη μίξη και την όσμωση των ρυθμών που οι νησιώτες τη νιώθουν από μικρά παιδιά.
* Αν δε σε συγκινεί κάτι από τα προηγούμενα, έλα να κουβεντιάσουμε με σπιτικό φαγητό και σπιτικό κρασί, καλοκαίρι στον ίσκιο ή χειμώνα μπροστά στο τζάκι. Στο τέλος της συζήτησης ο κατάλογος θα έχει αυξηθεί στα σίγουρα.

 

Γιατί να επισκεφτείτε τη Λήμνο, του Κώστα Ι. Λιάσκα (2008)
Copyright by Varos Village Traditional Hotel & Apartments

back to main pageback to main page